't Vattebierenblaosbal

Het vattebieren blaosbal

Wat was het toch weer een kneiter van een fuif! Het feestgedruis was in alle geuren, kleuren en maten aanwezig.

Dit jaar 2023 zijn we van de commissie al vroeg begonnen met de voorbereidingen, waarom?!? We willen weer een ongekend goed blaosbal neerzetten. Dit kan dan natuurlijk ook alleen maar met een hoop kappellen en bands op de feestavond.

We trapten dit jaar af met een bijzonder jubileum, Onze kapelleidster, 11 Jaar in trouwe dienst voor Hofkapel de Vattebieren. Marlies Ricken, Gefeliciteerd met je 11 jaar trouwe dienst aan onze fantastische hofkapel en uiteraard bedankt voor alle trouwe jaren van jou energie en inzet. Hopelijk mogen we nog lang blijven genieten van jou aanwezigheid binnen de Hofkapel. Uiteraard van Harte Gefeliciteerd met je Jubileum.

Het Vattebieren Blaosbal staat natuurlijk al jaren bekend om zijn gastvrijheid voor alle kapellen en bands die langs mogen komen en hun stukje muziek ten horen komen brengen. Dit jaar een ongekende voorbereiding maar door Willem zijn inzet hadden wij een fantastische lijst aan Muziek staan deze avond. Dit jaar zelfs zoveel animo dat we kapellen op de “reservelijst” hadden staan.
Voordeel is wel, Minder voorbereiding volgend jaar want we hebben nog wat reserves.

Dit jaar mochten wij ook onze Stadsprins, Prins Jan den derde van Kruikenstad met zijn adjudant en gevolg ontvangen. Natuurlijk hoort bij het Blaosbal een kapel met muziek, de Stadsprins had dan ook zijn Hofkapel de Sleutelsollers met zich mee. Deze hebben natuurlijk nog een Polonaise los gespeeld in de zaal tijdens zijn bezoek.

Deze avond kan natuurlijk maar op een manier echt een succes zijn en dat is door de inzet van onze commissie, Natacha en Corean hebben dan ook deze avond aan elkaar gepraat en gepresenteerd alsof ze voor RTL4 werkte. Dames! Hartelijk bedankt voor jullie inzet.

Dit jaar kon er natuurlijk 1 ding niet ontbreken ( zoals ieder jaar) Het Vatje met Vattebierke. Dit jaar had Opper Frank den Irste een nieuwe Vatdrager ingehuurd, Tino. Hij heeft dan ook heel de zaal rond gewandeld met de Opper om iedereen te voorzien van het heerlijk Vattebierke! Mocht je hem nu gemist hebben, kun je altijd proberen er eentje te scoren als je Tino weer met het Vatje ziet.

Hopelijk heeft ieder zijn keeltje gesmeerd met een Goudgele rakker of een andere kleine alcoholische versnapering en kunnen we er weer een goed seizoen van maken!

Iedereen bedankt voor de inzet en aanwezigheid!

 

En vergeet niet dat we op zaterdag 14 december 2024 het volgende Vattebierenblaosbal organiseren